Много по-малко българи са пътували до Гърция за коледните и новогодишни празници
03 януари 2009 | 11:31 | Агенция “Фокус”
Смолян. Много по-малко българи са пътували до Гърция за коледните и новогодишни празници, каза пред радио „Фокус” – Смолян директорът на Регионална гранична служба комисар Тодор Георгиев. Той отбеляза, че в сравнение с 2007 и 2006 година, през празничните дни на 2008 година са преминали в пъти по-малко българи. За сметка на това обаче броят на гърците, които са преминали границата, за да посрещнат у нас Коледа и Нова година, е останал непроменен.
„Трудно ми е да посоча цифри, но видимо трафикът в посока България – Гърция бе много малък, а трафикът на туристи от Гърция към България бе като предишните години, категоричен бе комисар Георгиев. Въобще впечатлението на граничарите е, че българите са пътували по-малко тази зима. На въпрос възможно ли е това да е свързано с напреженията, които обхванаха Гърция през декември, комисар Георгиев отговори, че е трудно да се посочи точната причина, но факторите са много.

Здравко БЕШЕНДЖИЕВ

Tags: , ,

This entry was posted on събота, януари 3rd, 2009 at 12:14 pm and is filed under икономика. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.


Харесва ли ви логото на Napred.BG?