Докато спортният сайт ТопСпорт акцентира върху сумата от 750 000 лв., необходима за организацията на мача, то в. Дневник посочва, че БФШ е сключила до момента договори за спонсорство с 4 компании (Корпоративна търговска банка, Булгартабак, Винпром Карнобат и БНБ) на стойност около 200-250 хил. лв.. Освен на чисто финансовата страна на мача, в. Дневник обръща внимание и на културната продукция около проявата: “ще бъде издаден сборник, описващ 250 победи на Топалов и 150 на Камски”. В. Стандарт набляга на “суперохраната”, която ще пази двамата състезатели (от “метални предмети”, според вестника), като посочва, че и зрителите ги очаква “изключително строг пропускателен режим”, защото, според друга публикация на същия вестник “Камски души за бръмбари в НДК” . Според сайта НовСпорт “Сцената ще бъде разположена на 15 метра разстояние от първия ред на аудиторията и ще бъде осветена с 4 прожектора. Останалата част от залата ще бъде затъмнена, с цел да се ограничи визуалния контакт между шахматистите и присъстващите в публиката.”
В. Монитор засилва това кино-впечатление със заглавието си “Мачът Топалов - Камски като по филм на Хичкок”. Повлиян от общото настроение, в. Труд също отбелязва, че “Мачът Топалов - Камски почва шпионски”. И в. Сега набляга на охраната,, като добавя друга актуално звучаща “охранителна” подробност : “Щабовете на Топалов и Камски ще бъдат настанени съответно в хотелите “Кемпински-Зографски” и “Хилтън”, а придвижването им до НДК ще става чрез полицейски кордон”. С лек мирис на отминал скандал е заглавието “Хвалим се с тоалетните преди Топалов - Камски” на спортния сайт НетИнфо Спорт, който вътре в публикацията си посочва, че “Ще има и две тоалетни за двамата гросмайстори, но не са регламентирани коя тоалетна за кого е.” Сайтът Спортлайн.бг пък обедини в едно полицейско-тоалетните подробности така: “НСО ще пази тоалетните на Топалов и Камски”. В. Новинар съобщава, че в София Топалов и Камски ще бъдат “на самообслужване”, т.е. ще ползват “бар с подкрепителни напитки и плодове” собственоръчно, без присъствието на трети лица.
За да придаде малко по-официално звучене на мача, сайтът Делтанюз извежда в заглавие новината, че Станишев ще оглави организацията за Топалов - Камски, а изчерпателна информация и за приноса на ФИДЕ към организацията на мача получаваме от Сайта 7Спорт.бг : “Представителите на ФИДЕ ще са десет - главният съдия Игнасио Леонг, апелативен комитет от трима души, трима вицепрезиденти на ФИДЕ и водещият на пресконференциите, които са задължителни след всяка от партиите. Представителите на Световната федерация ще отседнат в хотел “Централ парк”.”

This entry was posted on петък, януари 23rd, 2009 at 10:00 am and is filed under медии, шахмат. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.


Ще подкрепите ли борбата на Напред.бг да махнем монопола от България?